TGO DX dona el tret de sortida a la celebració del seu centenari

TGO DX dona el tret de sortida a la celebració del seu centenari

La companyia, una de les deganes del sector a la península i la més antiga del GrupTG DX, commemorarà al llarg d’aquest 2022 els seus cent anys de vida amb diverses activitats: des d’un concurs escolar d’il·lustració fins a la presentació d’un llibre que resseguirà la seva història.

Nascuda el 18 de gener de 1922, TGO DX s’ha consolidat com a l’empresa de mobilitat de referència a les comarques del Vallès Occidental, el Bages, el Baix Llobregat, l’Anoia i el Barcelonès, amb una xarxa de 225 km de servei regular i més de 93.000 serveis nacionals i internacionals.

 

Aquest 2022, l’empresa de mobilitat TGO DX celebra el centenari del seu naixement. Fundada el 18 de gener de 1922 a Olesa de Montserrat, la marca més antiga del GrupTG DX és avui dia una de les empreses deganes del sector de la mobilitat a la península. Per celebrar-ho, l’empresa ha preparat un any ple d’activitats. En aquest sentit, ja ha encetat un concurs escolar d’il·lustració dirigit a l’alumnat dels centres educatius de les comarques on opera habitualment, i prepara també la publicació d’un llibre commemoratiu que permetrà resseguir la vida de TGO DX des del seu naixement fins als reptes que encara al segle XXI per continuar creixent.

“Si hem arribat fins aquí, ha estat gràcies a les persones que treballen a TGO DX, a les que ho han fet en algun moment de la seva vida i a totes les generacions d’usuaris i usuàries que han continuat fent-nos confiança dia a dia -explica Carme Pros, CEO del GrupTG DX-. El secret és treballar de valent cada dia per oferir als nostres usuaris un servei de qualitat, eficient, segur, ràpid i amb una bona atenció”, revela. Sobre el futur, Carme Pros és optimista. “Arribem al nostre centenari amb moltíssimes ganes de seguir creixent, i amb la vista posada al futur, que ens agrada mirar amb il·lusió i esperança”, assegura.

Pel que fa a la commemoració del centenari, TGO DX ha preparat un any carregat d’activitats. “Volem celebrar aquesta fita amb tothom qui ha fet créixer l’empresa”, avança Carme Pros. En aquest sentit, l’empresa ja ha activat un nou apartat web (www.gruptg.com/100) on ja es poden consultar els detalls de les activitats, i que s’anirà actualitzant amb més novetats emmarcades dins el centenari. Recentment, l’empresa també ha fet pública la nova imatge i el lema ‘Cent anys acompanyant-te’, preparats exclusivament per a la commemoració d’aquesta fita.

El concurs escolar d’il·lustració del centenari, en marxa

Una de les primeres activitats del centenari de TGO DX és l’organització d’un concurs escolar d’il·lustració. Al certamen hi pot participar l’alumnat d’Educació Primària, d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat que estigui cursant els estudis en centres d’ensenyament dels municipis del Baix Llobregat, del Barcelonès, de l’Anoia, del Bages, del Vallès Occidental i de l’Alt Penedès, comarques on TGO DX presta els seus serveis amb regularitat.

Les il·lustracions, que han de ser originals, en color i que poden estar fetes amb qualsevol tècnica, hauran d’estar vinculades amb la temàtica ‘El transport en autobús i la sostenibilitat‘ i representar algun element del municipi d’on forma part l’escola. L’alumnat guanyador veurà el seu dibuix vinilat sobre un dels dos autobusos que la companyia retolarà amb motiu de la celebració dels seus cent anys de vida, i la seva classe gaudirà de transport en autobús i entrades per gaudir junts d’un dia a PortAventura. Les obres poden lliurar-se fins al dia 1 d’abril de 2022 a l’agència de viatges TGTravel DX, a l’avinguda de Francesc Macià, 66, d’Olesa de Montserrat. Les bases ja poden consultar-se a: www.gruptg.com/100

Breu història de TGO DX

 Nascuda el 1922 a Olesa de Montserrat, TGO DX és avui dia una de les empreses deganes del sector de la mobilitat a la península. Sota el nom Transportes Generales de Olesa, els seus primers vehicles connectaven el nucli d’Olesa amb l’Estació del Nord del municipi, operada per Renfe. Amb el pas dels anys, la companyia va anar creixent, diversificant-se i enfortint-se.

El 1986, Salvador Alapont va agafar-ne les regnes i va modernitzar l’empresa, amb unes noves instal·lacions a l’avinguda Francesc Macià d’Olesa. Als 2000, TGO DX ja s’havia consolidat com una de les empreses de referència en mobilitat a Catalunya. El 2011 va entrar a formar part del GrupTG DX; el 2018 va comprar l’empresa Riba Gorina i el 2021 es va fusionar amb Autos Castellbisbal, per seguir creixent. El 2022 celebra el seu centenari.