TGO DX incorpora dos autobusos elèctrics a la seva flota

Bus electric TGO

TGO DX incorpora dos autobusos elèctrics a la seva flota

TGO DX ha renovat la flota d’autobusos convencionals per elèctrics a la línia M3, que enllaça l’estació de FGC d’Olesa amb Esparreguera. Són els dos primers autobusos elèctrics que s’incorporen a les línies de TGO DX i que es renoven de les set línies interurbanes, impulsades pel Govern, que connecten les estacions d’FGC amb nuclis urbans i industrials propers.

Aquest  canvi permet al GrupTG DX iniciar el pla de descarbonització impulsat per reduir la contaminació, oferir una mobilitat més sostenible i assolir d’aquesta manera els ODS de l’Agenda 2030.

L’acte de presentació dels nous autobusos elèctrics s’ha portat a terme aquest divendres 16 de desembre. A l’acte ha participat el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, la CEO del GrupTG DX, Carme Pros, el president de Ferrocarrils, Toni Segarra, l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas.

Prèviament, les autoritats convidades van fer un viatge inaugural de la nova flota, agafant l’autobús a la parada ‘Ateneu’ del municipi d’Esparreguera fins a l’estació de FGC d’Olesa de Montserrat, on s’ha celebrat l’acte.

Autobusos elèctrics

La línia M3 de TGODX té una demanda de 44.000 viatges l’any entre l’estació FGC d’Olesa i Esparreguera. Els dos nous autobusos elèctrics són totalment accessibles, tenen 12 metres d’allargada i 37 seients i el seu consum és de 71kWk per cada 100km. Les bateries de càrrega lenta s’alimentaran a les nits a les cotxeres de TGO DX.

Descarbonització de la mobilitat

La substitució de la flota per a vehicles elèctrics a les 7 línies interurbanes suposarà una reducció de 800 tones anuals de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera. És l’equivalent a la captació de carboni que fan 183.000 arbres en un any, és a dir, un parc i mig de Collserola. Aquest pla de descarbonització dels busos d’aportació a les estacions de Ferrocarrils forma part del Compromís dAcció Climàtica del Govern i de lEstratègia 10/30 de FGC, alineats tots dos amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.