Teletransfer presenta ORBITA, la publicitat exterior que purifica l’aire

Teletransfer presenta ORBITA, la publicitat exterior que purifica l’aire

  • S’estrena la primera campanya de publicitat en autobusos que purifica l’aire de l’Estat espanyol.
  • Els vinils publicitaris estan tractats amb un producte a base de diòxid de titani que purifica l’aire, avalat per la UE.
  • Cada m2 d’anunci descontamina l’aire equivalent a plantar un arbre adult. Els vinils que purifiquen l’aire formen part de l’innovador projecte Òrbita, el primer protocol sostenible i purificant de publicitat exterior, que han creat les empreses Direxis, Teletransfer, Endutex i l’agència de marketing conscient Greenin.

Una flota de 14 autobusos de la companyia Tusgsal circula ja per l’àrea metropolitana de Barcelona amb vinils publicitaris que purifiquen l’aire per on passen.

Aquests vinils purificadors formen part d’un innovador protocol per a la producció de publicitat exterior, que s’ha presentat aquesta tarda en un acte públic al Port de Badalona.

El grup de mobilitat Direxis, al qual pertany l’empresa d’impressió Teletransfer, ha desenvolupat aquest protocol sostenible i purificant Òrbita per a la creació i producció de publicitat exterior, que és el primer de l’Estat espanyol. El proveïdor Endutex, que aporta el producte purificant, i l’agència de marketing conscient Greenin, que el comercialitza en exclusiva a les marques, formen part del projecte.

El protocol Òrbita comprèn un circuit conscient de producció de suports publicitaris que inclou 4 fases: el procés d’impressió ecològic, amb tintes a base d’aigua, l’ús de materials lliures de PVC, el sistema de purificació de l’aire Pure Air Print i el procés de reciclatge totalment certificat.

Com funciona?

El vinils publicitaris amb què es cobreixen els autobusos estan tractats amb Pure Air Print, una capa formada per aigua i nanopartícules de diòxid de titani. A través del procés de la fotocatàlisi es desencadena una reacció química que elimina les partícules contaminants de l’aire. Cada autobús està recobert amb 54 m2 de vinil que purifica l’aire, que equivalen a 54 arbres.

Diverses marques, com Planthia, que s’alineen amb els valors de la sostenibilitat, han volgut formar part d’aquest canvi sostenible en el sector publicitari.

El procés de la fotocatàlisi

Els suports que purifiquen l’aire aplicats a publicitat inclouen una tecnologia que els converteix en elements descontaminants gràcies al principi de la fotocatàlisi. És a dir, a partir de la llum solar, es produeix una reacció química que transforma l’oxigen i el vapor d’aigua de l’atmosfera en agents netejadors de partícules contaminants, com ara els gasos d’efecte hivernacle.

Diferents estudis, empreses i institucions avalen la tecnologia fotocatalítica, guanyadora del projecte iScape de la UE, formulat per descontaminar les ciutats d’Europa.

Aquest gran benefici per al planeta està intrínsecament relacionat amb el benestar de les persones. Segons l’Organització Mundial de la Salut, actualment, 9 de cada 10 persones respirem aire contaminat. A més, calculen que cada any moren 7 milions de persones a causa de la contaminació de l’aire i les ciutats en són un dels principals focus.

Acte de presentació

En la presentació han intervingut, per ordre, Carles Fàbregas, director general del grup Direxis, Josep M. Parra, administrador de Teletransfer, Joan Villareal, director d’Endutex, i Sergi López, CEO de Greenin.

Carles Fàbregas, director general del grup Direxis, ha destacat “el compromís ambiental amb la societat de l’empresa de mobilitat i transport de viatgers, que amb Òrbita fa una aposta per la innovació ”

Josep M. Parra, administrador de Teletransfer, ha afirmat que “l’any que l’empresa fa 30 anys en el món de la impressió de gran format vol seguir aportant valor a la societat treballant en un projecte sostenible com és Òrbita”.

Joan Villareal, director d’Endutex, l’empresa proveïdora de Pure Air Print, ha posat en rellevància el fet que el producte va guanyar el concurs iScape de la UE i que treballaran “perquè s’identifiquin els autobusos retolats per Òrbita com espais descontaminants”.

Sergi López, CEO de Greenin, ha destacat que “amb el protocol Òrbita tenim l’oportunitat de sumar-nos al canvi de cicle. És hora de deixar de fer publicitat exterior per passar a la puricitat exterior”.

També hi han assistit representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i dels ajuntaments locals.